Original titel

Adventures in Babysitting

Handlingen.... kort!

Da kæresten aflyser deres date, vælger Chris Parker at babysitte naboens unger. Alt hvad der tyder på at blive en kedelige aften, ender med det modsatte da Chris veninden ringer og vil hentes på bus stationen inden i byen, lige nu.

Mit syn på sagen

Virkelig hyggelig 80'er komedie på den gode måde, Shue er charmerende og god – og det er ungerne sådan set også. Og så er jeg jo bare en sucker for når folk gør noget godt for hinanden, det rammer mig altid det helt rigtig sted, og især som her hvor det også er skruet godt sammen.

Det stikker måske en smule af til sidst med hele uden for vinduet tingen. Og så er jeg på ingen måde vild med scenerne med veninden på stationen, det bliver for plat og larmende. Jeg kan heller ikke lade være med at tænke på hvad sker der med den sorte fyr efter han har pandet ham bossen ned til sidst.

Sjov forskel der er på den dansk og original plakaten til filmen, se den original – klik her
Jeg synes originalen er klart bedre, hvad laver ham gutten i den danske? Ja ja han er med i filmen, men da ikke nok til at være på plakaten.

En lille sjov ting, en rigtig gode ven, brokkede sig over at de havde censureret film på Disney+ – hvor du altså også kan se den – for der manglede klip hvor Elisabeth Shue tager nylonstrømper på i intro sekvensen. Efter hans forklaring om de manglende klip, var jeg bare glad for at jeg havde den på et fysisk medie.
Men til skræk og rædsel så var der heller ikke nogen nylonstrømper i min version, jeg banede over at min også var censureret. Men jeg ville se nylonstrømper, så jeg gik på YouTube, men heller ikke her var de at finde. Så røg jeg på IMDb og her skriver de ikke noget om nogle manglende nylonstrømper.
Jeg har nu fortalt min ven at jeg ikke tror, der findes nylonstrømper i den sekvens, men det er noget han har forstillet sig, og at jeg tror han er uden i en “Lærer Andersen på altanen i Matador” ting.
Har du set nylonstrømper i intro sekvensen, så meld gerne ind med beviserne, for så bliver min ven rigtig glad.


  • er producer.
  • Jane Jenkins & Janet Hirshenson er caster.

Jeg så den på...

En flot engelsk udgivet Blu-ray, dog uden ekstra guf.

Rulletekst

Instruktør:
Manuskript: David Simkins

Fotograf:

Klipper: Fredric Steinkamp & William Steinkamp

Musik:


Elisabeth Shue : Chris Parker

Maia Brewton : Sara Anderson

Keith Coogan : Brad Anderson

Vincent D'Onofrio : Dawson / ‘Thor'


| 102 min |

Trailer

De fem stjerner

  • Skuespillet
  • Det visuelle udtryk
  • Lydsiden
  • Opfindsomheden
  • Underholdnings værdien
Overall
3

Kan jeg anbefale den?

Ja, det er ren hygge, på den gode måde.

IMDb

En vild nat i byen | Februar 5, 1988 (Denmark) Resumé: A babysitter must battle her way through the big city after being stranded there with the kids she's looking after.
Land: United StatesSprog: English
Tidligere artikelStumfilm med ungerne
Næste artikelNemesis 2: Nebula