søndag 17. oktober 2021
Hej& velkommen

Jeg hedder Bo, og det er mig der leger på disse sider.
Først vil jeg da lige sige tak for at du kiggede forbi, og bliv endelig hængende så længe du vil.

Jeg har elsket at se film, så længe jeg kan huske tilbage, men filmnørden i mig har været gemt lidt af veje de sidste mange år, faktisk så langt væk at jeg var begyndt at sælge ud af min film samling – arrgghhh!! – men inden for bare det sidste halv år (vi er nu i august 2020) er nørden virkelig vågnet op igen, og jeg har en helt ustyrlig lyst til at se film igen.

Dette er som sagt min legeplads, hvor du kan finde mit syn på diverse film. Det vil primært være film af ældre dato, jeg har en lille regel om at de skal være udgivet på VHS, så der vil være mange film fra mine teenager og tidlige 20’er dage, som er fra midt 80’erne til midt 90’erne. Der vil selvfølgelig være smuttere, når jeg ser en nyere film som jeg har lyst til at tilføje her. Og der vil bestemt også være film af endnu ældre dato. Men som udgangspunkt så er det film fra den gang jeg var en ung gut.
Jeg er og bliver en action mand 🙂 – har især en svaghed for de gamle action b-film (80 og 90’erne) – så det vil helt sikkert være den – og Sci-Fi – genre der kommer til at dominere her på siden.

Jeg vil også lave nogle mere specifikke indlæg på forskellige filmfolk, som jeg synes enten er seje, dygtige, oversete eller bare er sjove at have med.

Jeg vil også lave en blog del, her vil jeg skrive om lidt af hvert, komme med anbefalinger, dele links til fede hjemmesider, og det er selvfølgelig alt sammen noget der har med film at gøre.

Jeg har bokset lidt med hvad jeg skulle kalde mine film indlæg, for det er ikke rigtig filmanmeldelser, det er mere en slags udvidet anbefaling eller advarsel om filmen – jeg spoiler også ret meget, så nu er du advaret – og nogle film har jeg mere lyst til at skrive om end andre. Jeg er ikke rigtig kommet frem til noget endnu, så lige nu hedder de ingenting. Det hele er “work in progress” så jeg optimere jævnligt siden, tilføjer nye features, når jeg kommer på noget jeg synes er fedt at have med, og jeg bliver forhåbentlig også bedre og bedre til at skrive mine små film indlæg.

Jeg gør det her som udgangspunkt for mig egen skyld, og fordi jeg synes det er hyggeligt at lave, så håber jeg på at du måske også kan få lidt ud af det, og hvis du gør så forsat god fornøjelse.

Bo

PS: siden hedder Bo47 fordi det blev jeg kaldt i mine teenager år, bare hvis du var nysgerrig 🙂

PPS: Jeg er også ret aktiv på Letterboxd, du kan finde min profil lige her

Lidt om fremgangs måden i mine film indlæg.

 • Jeg starter med en beskrivelse af hvad den handler om, så kort som jeg kan gøre den, lidt lige som bagsiden på de gamle film.
 • “Mit syn på sagen” her skriver jeg om de ting jeg kan lide og ikke lide ved filmen, jeg er ikke den store analytiker, så de vilde analyser af filmen vil du ikke finde her.
 • “I øvrigt så” her er det mere konkrete ting i filmen så faldt mig i øjnene når jeg så filmen. Så som diverse fejl, eller andre ting der irritere mig.
 • “Sandfærdigheder” her er det regn fakta område, altså hvis der er nogle fakta jeg synes er sjovt eller vigtigt.
 • Så er der en trailer til filmen.
 • I rulleteksten finder du de vigtigste – efter min mening – af dem der er foran og bagved kameraet.
 • De 5 stjerner, her giver jeg fra 0 til 5 stjerner i følgende kategorier. 
     1. Skuespillet = spillet, kemien, stunt o.s.v.
     2. Det visuelle udtryk = effekter, lyssætning, lokationer, kamera arbejde (f.eks vinkler og ture), color grading o.s.v.
     3. Lydsiden = lyd effekter, musikken, lyd mixet o.s.v.
     4. Opfindsomheden = manuskriptet, plot twist, dialog o.s.v.
     5. Underholdnings værdien = hvor underholdt var jeg af filmen.
 • Lige kort om jeg kan anbefale filmen. Bare så man ikke er i tvivl, for “dårlige” film kan også anbefales nogle gange, så det er ikke altid et højt stjerne tal er nok.
 • Sidst er der lidt IMDb info.

Nyeste indlæg