Handlingen.... kort!

I en nær fremtid, I et dystopisk Detroit, Bliver en dødeligt såret politibetjent en del af et nyt tiltag der skal gør op  med den stigende . Han bliver til Robocop – halvt menneske, halvt maskine -men ikke alle er lige begejstret for den nye betjent.

Mit syn på sagen

Helt klart en af mine favorit film, jeg bliver aldrig træt af at se den. Der er så mange ting jeg holder af, så som satiren med reklamerne/nyhederne og musikken af Poledouris. Det er en super fed rollebesætning, og alle levere top præstationer, helt ned i de små roller.

Og så er der hele effekt arbejdet som bare er super godt lavet – især Robo designet, som er fejl frit og virkelig godt tænkt. Og så er den jo dejlig voldelig, som i virkelig voldelig.

Det er næsten et fejl frit , for der er selvfølgelig et par små ting, så som de lange arme på da han falder ud af vinduet til sidst i filmen. Men jeg er nu heller ikke så vild med de dyre lyde de har givet ED-209, der hvor den falder ned ad trappen. Men det er nu ikke ting der trækker noget som helst fra filmen.

En lille ting jeg først har lagt mærke til, ved et nyligt gensyn, er at hvis man kigger godt efter, der hvor Shell benzintanken springer i luften, så kan man se at S i “Shell” teksten springer først, så der står “hell” i et kort sekund inden resten ryger i luften.


Jeg så den på...

I Cinemateket, altid rart at se film på det store lærred.

Rulletekst

Instruktør:
Manuskript: Edward Neumeier & Michael Miner
Fotograf: Jost Vacano
Klipper:
Frank J. Urioste
Musik:


: RoboCop / Officer Alex J. Murphy

Nancy Allen : Officer Anne Lewis

Ronny Cox : Dick Jones

Clarence Boddicker

Miguel Ferrer : Bob Morton

Ray Wise : Leon Nash

Hophead

Man in ‘6000 SUX' Commercial (ukrediteret)

Paul Verhoeven : Dancer at Disco (ukrediteret)


| 102 min |

Trailer

De fem stjerner

  • Skuespillet
  • Det visuelle udtryk
  • Lydsiden
  • Opfindsomheden
  • Underholdnings værdien
Overall
5

Kan jeg anbefale den?

Åhh Ja! Det er ganske enkelt et mesterværk!

IMDb

RoboCop (1987) 102min: | Action, Krimi, Fremtid | 4 Marts 1988 (Denmark)
Resumé: In a dystopic and crime-ridden Detroit, a terminally wounded cop returns to the force as a powerful haunted by submerged memories.
Land: USASprog: English
Tidligere artikelSorceress
Næste artikelBlood Chase