Original titel

Blazing Saddles

Handlingen.... kort!

For at få magten over byen Rock Ridge, udnævner en korrupt politiker, straffefangen Bart til den lille hvide grænsebys første sorte sherif. Men Bart slår sig sammen med den fordrukne Waco Kid, og sammen sætter de sig for at redde byen.

Mit syn på sagen

hmm jeg har det lidt svært med den her slags komedier – har det svært med komedier i det hele taget – de er bare ikke lige mig. Jeg kan godt se at den er før sin tid, med sin craziness, bl.a. at de kommer ud af setet – ja helt ud til biografen der viser filmen.

De spiller også godt alle sammen, Gene Wilder er jo altid god, også er jeg jo Pickens fan.


  • Anne Bancroft, & Hal Needham er alle med i ukrediteret roller.
  • Mel Brooks har selv skrevet sangene.

Jeg skiller mig ikke af med filmen endnu, for jeg vil gerne se den igen på et tidspunkt, for jeg har på fornemmelsen at den måske vil være bedre for mig ved et gensyn.

Medie:

Rulletekst

Instruktør: Mel Brooks
Manuskript: Mel Brooks, Alan Uger, Norman Steinberg, & Andrew Bergman
Fotograf: Joseph F. Biroc
Klipper:
John C. Howard & Danford B. Greene
Musik:
John Morris

Sheriff Bart

Jim

Taggart

Mel Brooks : Governor William J. Le Petomane / Indian Chief

Buddy Bizarre

Townsman (ukrediteret)

| 93 min |

Trailer

De fem stjerner

  • Skuespillet
  • Det visuelle udtryk
  • Lydsiden
  • Opfindsomheden
  • Underholdnings værdien
Overall
3

Kan jeg anbefale den?

Ja helt bestemt, glem hvad jeg mener, det er jo en klassiker.

IMDb

Sheriffen skyder på det hele Komedie, Western | November 1, 1974 (Denmark) Resumé: In order to ruin a western town, a corrupt politician appoints a black Sheriff, who promptly becomes his most formidable adversary.
Land: United StatesSprog: English, Yiddish, German
Tidligere artikelLive Wire
Næste artikelScarface