Jeg har længe gerne ville viser mine børn, på 7 og næsten 5 år, nogle af de film jeg holder aller mest af, men problemet er – ud over at de er for unge til mange af dem – at de jo er på engelsk, og selv om de overrasker mig med deres engelsk færdigheder i så ung en alder, så er der alligevel lidt vej endnu, til at forstå en hel spille film.

Jeg har selvfølgelige været de fleste af mine favorit animations film igennem, som f.eks “Drengen og Jernkæmpen“, “Min Nabo Totoro” og “Da Kongen Var Knægt“, for her snakkes der jo dansk, og det er lige til at springe ud i.

Men jeg vil jo også gerne vise dem noget andet end animation, f.eks “Bugsy Malone”, “Goonierne” og “Ghostbusters”. For jeg vil jo gerne lave et par nye filmnørder, lige som deres far.

Men engelsk er ligesom hindringen – lige nu.

Men så slå det mig en dag, hvor jeg skulle vise min kæreste, sammenhængen mellem starten på den nye Barbie film og starten af 2001 – for den kendte hun ikke – Her sidder mine unger fuldstændig tryllebundet – ja ja næsten – og følger med, for der bliver jo ikke sagt noget i den 20 minutters, 2001 intro. Og så slog det mig – jeg er helt sikkert ikke den første der har fået den ide – at jeg skal da vise dem stumfilm! Der kan de jo være med efter som der ikke bliver sagt noget som helst.

Jeg har heldigvis – eller retter sagt selvfølgelig – en med tre Buster Keaton film, stående på hylden. Så der gik ikke mange dage før vi satte den første på, jeg valgte “Steamboat Bill Jr.” for den knus elsker jeg selv, og tænkte det var en god starter film. Og de var helt vilde med den, begge to. Så nu skal der ses nogle stumfilm her på matriklen.

Der er også andre fordele ved de gamle stumfilm – ud over der ikke bliver sagt noget – de er som regel ikke så lange, “Steamboat” er ca. 70 min. Og så er der ret fedt at man kan læser handlings teksterne for ungerne, det synes mine i hvert fald var ret hyggeligt.

Det berømte stunt

Det hele blev lige lidt federe dagen efter, under morgen maden spørg min datter – på 4 år – om hvornår vi skal se den næste film med ham den sjove dreng – for jeg havde fortalt dem om “Generalen” – altså den der film der var den samme med ikke helt, hun vidste at den var sort-hvid og sjov ligesom “Steamboat”. Så smelter en filmnørde fars hjerte lige en kende.

NB: Vi har nu set både “Generalen” og “Sherlock Jr.” som var de to andre film i bokssettet. Og dem var de også helt vilde med. Så nu skal jeg bare ud og købe nogle flere…. og det er da heller ikke så tosset.

Mand over Bord | Maj 9, 1928 (Denmark) Resumé: The effete son of a cantankerous riverboat captain comes to join his father's crew.
Land: United StatesSprog: English
Tidligere artikelNinja – Dræberen
Næste artikelEn Vild Nat i Byen