Handlingen.... kort!

Ikke helt sikker på hvad den præcis handler om, men der er nogle terrorister der angriber et slot, hvor en prins holder fest. Prinsen får dem jaget på porten. Og bliver vist så hyret af CIA til at finde frem til hvem der stod bag.

Mit syn på sagen

En af de mere ringe actionfilm fra 90`erne, filmen er fra , men jeg synes den ser meget ældre ud. Jeg kender ikke forhistorien, men den er baseret på noget bogværk, som sikkert er inspireret af Ina Fleming, for filmen helt klart et James Bond feel.

Ahhh jeg har det med at miste overblikket i de her kedelige film… men det er nu fint nok, i det her tilfælde går jeg ikke glib af noget.

Der sker en masse ufrivilligt sjove ting i den her film, i starten da terroristerne angriber slottet, der skyder de bare på alle mulige ting, selv bøgerne inde i biblioteket får en tur. Her er selvfølgelig overspil i verdensklasse og skurkene der skyder dårligt.
Vores helt skyder til gengæld helt vildt godt, med to skud fra et meget gammelt jagtgevær, får ham med

  1. Skud dræbt en kvinde der hænger ud af en bil og skyder.
  2. Skud bilen til at springe i luften…

Han er badass, med en jagtgevær.

Der er også en scene hvor vores helt står på lur med et tyrefægter sværd og venter på at slå en skurk ihjel, det krydsklippes så med at vi ser en tyrefægter ude i arenaen der er ved at slå en tyr ihjel. de to – skurken og tyren – bliver så slået ihjel samtidig. Den ville vist aldrig være gået i dag.

Så er der en scene hvor hun (en en øjet enke) bliver sur og sejler væk, han (vores helt) når lige med på båden. Efter lidt sejlas stopper hun båden, smider tøjet og springer i vandet, han springer efter, de kysser – og så ligger de lige pludselig på en sandstrand og har sex…. Hvordan eller retter hvorfor tog de lige der ind? Var havet og båden for usexet? Og den strand virkede ikke til at være lige i nærheden, men ok det var mørket, så måske jeg bare ikke kunne se den.

Hvad bed jeg mærke i?

Oversætteren til de danske tekster, har kun oversat når han/hun lige har haft lyst, det er ikke alt der er oversat, det er vildt nok man kunne komme afsted med det.

Der er en båd jagt, der går så langsomt, at det ender med at blive ret komisk at se på.

5 tons guld bollioner er 100 mill. dollars lyder ikke af meget.

På coveret står der den har haft et budget på 100.000.000 – hmm hvad er de mange penge så brugt på? Der står selvfølgelig ikke noget om valuta.

PS: den har også heddet “Dødens købmænd” på DK Video.

PPS: det er virkelig svært at finde materiale til de her “sjælene” film, så her er jeg endt op med en tysk trailer og en asiatisk filmplakat.

Kan jeg anbefale den?

Nej, den er for .

Medie: + IMDb Link

Trailer

Rulletekst

Instruktør: Andrew V. McLaglen
Manuskript: Joshua Sauli
Fotograf: Arthur Wooster
Klipper:
Luce Grunenwaldt 
Musik:
Yvan Jullien & Hubert Rostaing

Richard Young : Prince Malko Linge

: Kharoun

Annabel Schofield : Sharnilar Khasani

Årstal: 1991 – Spilletid: 95 min. – Land:

De fem stjerner

  • Skuespillet
  • Det visuelle udtryk
  • Lydsiden
  • Opfindsomheden
  • Underholdnings værdien
Overall
1.1
Tidligere artikelDusørjægeren
Næste artikelStepmom